Η ΓΑΔΑ και η Αντιτρομοκρατική είναι εκτός κυβερνητικού ελέγχου

Γνωστά σε όσους ενδιαφέρονται από χρόνια και καταγγέλλουν την παραβίαση κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος από τη ΓΑΔΑ και την Αντιτρομοκρατική, αλλά δεν παύει να συγκλονίζει κάθε αναφορά σ” αυτή την πραγματικότητα. Αυτή τη φορά είναι οι δηλώσεις στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του κρατούμενου Χρήστου Τσάκαλου, που προκαλούν εύλογη ανησυχία.

Ο Χρ. Τσάκαλος, που συμμετέχει στην απεργία πείνας στις φυλακές του Δομοκού, καταγγέλλει την ασυδοσία της Αντιτρομοκρατικής και της ΓΑΔΑ, όπως εκδηλώθηκε στην περίπτωση της σύλληψης της 60χρονης μητέρας του και της συντρόφου του αδελφού του. Κάνει λόγο για «πλήρη θρίαμβο της Αντιτρομοκρατικής σε βάρος συγγενών και φίλων μας, που απλά επέλεξαν να σταθούν δίπλα μας και να μη μας απομονώσουν. Τόσο απλά!»… 

«Ολο το σκηνικό με το τρομοσόου, τις κάμερες, το τρέξιμο των δύο γυναικών με προτεταμένα τα όπλα ακόμα και μέσα στη ΓΑΔΑ θυμίζει το σκηνικό Γερμανίας του 1970, όταν στα πλαίσια των μεθόδων εξόντωσης των μελών της RAF έγινε τρομακτικό πογκρόμ εναντίον συγγενών και δικηγόρων των συλληφθέντων».

Απ” ό,τι φαίνεται, Αντιτρομοκρατική και ΓΑΔΑ λειτουργούν ως μηχανισμοί αυτονομημένοι από την κυβερνητική εξουσία. Γιατί μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως οι φασιστικές αυτές πρακτικές έχουν την έγκριση των αρμόδιων υπουργών.